“ Amacımız Sudan ile Türkiye ticaretini geliştirmek ”

Güvenç Trans İthalat ve İhracat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güvenç, Sudan ile Türkiye arasında yeni bir ticari pazar projesi geliştirdiklerini vurgulayarak amaçlarının Sudan ile Türkiye ticaretini geliştirmek olduğunu söyledi.

“ Amacımız Sudan ile Türkiye ticaretini geliştirmek ”

 

Güvenç Trans İthalat ve İhracat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu ve Gaziantep Sanayi Odası  (GSO) İplik Komite Başkanı Mustafa Güvenç, Sudan ile Türkiye arasında yeni bir ticari pazar projesi geliştirdiklerini vurgulayarak amaçlarının Sudan ile Türkiye ticaretini geliştirmek olduğunu söyledi. 

Sudan’a ilk yatırımı yaptıklarını ifade eden Mustafa Güvenç, “Bundan sonraki yatırımlarımız tabi ki çok daha fazla olacaktır.  Amacımız Sudan ile Türkiye’nin ticaretini geliştirmektir.” dedi.

 

Mustafa Güvenç ayrıca, “ Sudan ticaretinde en büyük sorunumuz Türk bankalarının Sudan’daki bankaları kabul etmemesi. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Moldovya’ya bir banka şubesi açılacağını söylemişti. Biz de Sudan’da bir Türk bankasının şubesinin olmasını istiyoruz. Eğer bu sorun çözülürse Sudan ile ticaretimiz 10’a katlanır.” diye konuştu.

Bilgi ve tecrübeleriyle özellikle Orta Doğu’daki ticari pazarda Türk ekonomisine katkı sağlayan Mustafa Güvenç, Sudan–Türkiye ticari ilişkileri ve faaliyetleri hakkında Ortadoğu Business’ın sorularını yanıtladı:

2017 yılında Sudan’a gitme amacınızı öğrenebilir miyiz?

2017 yılında ziyaret amacıyla Sudan’a gittim. Ziyaretimin sonunda Sudan’da güzel bir ticaret pazarı olduğunu keşfettim. Bağlantılar kurarak 2017-2018 yılında Sudan’dan Türkiye’ye pamuk ithalatını başlattık.  Sudan’a gıda maddesi ile yatırım amaçlı çırçır, pamuk temizleme, presleme makineleri ihraç etmekteyiz. Hedefimiz Suriye, Sudan ve Türk ortaklığı altında iplik ve dokuma tesisleri kurmak. Amacımız Sudan hükümeti ile Türkiye ticaretini geliştirmek. Biz Türkiye olarak Sudan halkını seviyoruz ve her zaman yanlarındayız. Bu tür yatırımlarla Türkiye-Sudan hattını açacağımıza inanıyorum.

Sudan ile yaptığınız ticaret ve oraya yapacağınız yatırım hakkında  bilgi verir misiniz?

Ben yıllarca Sudan’a iplik ihracatı yaptım.  Bu süreçte Sudan firmalarını hiç görmedim. İhracatı sadece Suriyeli firmalar aracılığıyla yaptım. Ancak Sudan’a gittiğimde gördüm ki burada pazar için çok geç kalınmış. Geçen yıl Sudan’dan Türkiye’ye pamuk ithalatını başlattık. Türkiye’den ise Sudan’a gıda maddesi ve tekstil makinaları ihraç etmekteyiz. Bu, Türkiye’ye gelir değil mi? Şunu belirteyim ki ben Sudan’a ticaret amaçlı değil ziyaret amaçlı gitmiştim. Yaptığım incelemelerde Sudan’ın bizim için çok güzel bir pazar olduğunu tespit ettim.

 

Sudan pamuğu ile alakalı ön yargıyı nasıl kırdınız?

Daha önceleri bizim insanımızda olumsuz bir algı vardı. Kime söylesem Sudan pamuğunda şeker olduğunu ve makineleri çalıştırmayacağını söyleyerek ön yargıda bulunuyorlardı. Ben 2017 yılındaki ziyaretim ve tespitlerim ile bu ön yargıyı kırdım.

Sudan ile Türkiye arasındaki ticareti geliştirecek projeniz var mı?

Sudan’da benim 2 yıllık bir mazim var. İlerleyen zamanda bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorum. Oradaki sanayi odası ile bizim sanayi odamız arasında bir işbirliği de yapabiliriz. Gaziantep Sanayi Odasında iplikçileri temsilen komite başkanıyım. Oradaki bazı bilgi ve birikimlerimi inşallah önümüzdeki zamanda sanayicilerimize de taşıyacağım.  Başkanımıza Sudan’daki Pazar hakkında  bilgi verdim. Adnan Bey bu konuya çok sıcak baktı. Çünkü o da daima yeniliklerin peşinde olmuştur. Bu hedefimiz amacına ulaşırsa elbetteki herkes pastadan bir pay alacaktır. Herkesin orada bir pazarı var. Benim pazarım pamuk, iplik ve makine. Birçok dalda çalışan arkadaşlarımız var. Sudan’a şu anda ne götürürsen götür satılır. Öyle bir pazar. Halkı gariban, hükümeti iyi. Türkiye olarak bizler de onlara çok değer veriyoruz. Onlar da bizi çok seviyorlar.

Sudan’a yatırımlarınız devam edecek mi?

Gönderdiğim makinalar ve diğer malzemelerin Sudan’da faaliyete geçmesi ile Sudan ve Türk ekonomisine büyük katkı sağlanacağına inanıyorum. Bundan sonraki yatırımlarımız tabi ki çok daha fazla olacaktır. Çünkü bundan sonra iplik ve kumaş gelecek. Ben bile Sudan’a Afrika ülkesi olarak uzak derdim. Bizim gözümüzü kırmışlar. Ama şu anda iyi ki de gitmişim diyorum. Oranın insanları çok sıcak ve doğal.  Adamların en fakirlerini görüp konuşuyorsunuz, her şeye şükrediyorlar. Şu anda makinelerimizi gönderdik. Bir kısmı kuruluyor diğer bir kısmı da gemide yolda. İnşallah yatırımlarımızı bu sene pamuk mevsimine yetiştirmiş olacağız.

 

Sonraki ticari pazar arayışınız neresi olacak?

İplik olarak Türkiye’yi düşünüyorum. Asya ülkelerinin hemen hemen hepsi iplik ve kumaşa aç. Ama beni öncelikli olarak ilgilendiren Türkiye’mdir. İster ithalat ister ihracat yapayım, Türkiye benim için her şeyden önemlidir.  Gaziantep Sanayi Odası Başkanımız Adnan Bey ile de görüşüp dış pazar ilişkilerimizi geliştireceğim.

Sudan ile ticarette yaşadığınız herhangi bir sorun var mı?

Bizim sorunumuz Türk bankalarının Sudan’daki bankaları kabul etmemesi. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Moldovya’ya bir banka şubesi açılacağını söylemişti. Biz de Sudan’da bir Türk bankamızın şubesinin olmasını istiyoruz. Eğer bu sorun çözülürse bizim Sudan ile ticaretimiz 10’a katlanır. Türkiye’deki sanayicilerimizin ve işadamlarımızın sorunlarına çözüm bulunmasını istiyoruz. Ticaretimiz iyi ancak banka şubesinin olmamasından dolayı paramızı almakta zorlanıyoruz. 

 

Şirketiniz ile ilgili bilgi verir misiniz?

Güvenç Ticaret olarak şirketimiz 1977 yılında kuruldu. Beyaz eşya olarak başladığımız şirketimizi daha sonrasında kapattık. Babam Suriye’ye ihracat yapıyordu. Bizler de 1981 yılında Suriye’ye ihracat yapmaya başladık. Şu anki Güvenç Trans dediğim firma 1986 yılında kuruldu. Bunu da nakliye firması olarak kurduk. Sonra da aile şirketi olarak Güvençler A.Ş’yi kurduk. Bu şirketimiz aracılığıyla Ortadoğu ve Avrupa ile çok sayıda ithalat ve ihracat faaliyetleri yaptık. 1992 yılında Cüdeks diye bir firma kurduk. 2 adet cüt iplik imalatım vardı. Burada 10 yıl çalıştık ve daha sonra ithalat ve ihracata yöneldik. Şimdi de ticaretimize devam ediyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Suriye’ye buradan yalnız gıda maddeleri olması şartıyla ihracatımız serbest. Ama oradan ithalatlarda sıkıntı yaşıyoruz. Şu anda Suriye’de Türk askerinin yetkisi dahilinde olan yerler muhaliflerin bulunduğu yerlerdir. Bu insanlar kendi mallarını oradan bize satamayınca alım güçleri de olmuyor. Adamların elinde pamuk, mercimek, nohut var. Bunu bana satmaz ise benden bir şey alamıyor. Benden un ve şeker istiyor ama bunun parasını nasıl verecek? Yasa gereğince deniyor ki izin için müracaat edin. Ben izin için bugün müracaat ediyorum. Benim belgem 1 sene bekliyor. Şu anda da bekleyen belgem var. 17 ay önce ben 1000 ton bakla için müracaat etmişim. Hala belgem çıkmadı. Bunlar çok üzücü şeyler. Suriye’yi ve ticareti iyi bilen kişilerdenim. Bu tarz problemlerin bir an önce çözüme kavuşması en büyük temennim.

 

 

 

Güvenç Import and Export Inc.  Chairman of the Board Mustafa Güvenç:

"OUR GOAL IS TO IMPROVE THE TRADE BETWEEN SUDAN AND TURKEY"

Guvenç Trans Import and Export Inc. Board of Directors and Gaziantep Chamber of Industry (GSO) Head of Yarn Committee Mustafa Güvenç, underlined that they developed a new commercial market, and said that their goal was to develop trade between Turkey and Sudan. 

Mustafa Güvenç stated that they made their first investment in Sudan and said: "We are going to make more investments next. Our goal is to contribute to development of trade between Turkey and Sudan." 

 

 

Mustafa Güvenç also said, "The biggest problem we have with Sudan trade is that Turkish banks do not accept Sudan banks. Our President recently said that they a new bank branch would be opened in Moldova. We want to have a branch of a Turkish bank in Sudan, too. If this problem can be solved, our trade with Sudan will be ten times multiplied."

Mustafa Güvenç, who contributes to Turkish economy especially in the Middle East commercial market with his knowledge and experiences, answered Ortadoğu Business' questions regarding his Sudan-Turkey trade relations and activities. 

Why did you go to Sudan in 2017?

 I went to Sudan in 2017 just for a visit. At the end of my visit, I discovered that there was a good trading market in Sudan. Having established business contacts, we started to import cotton from Sudan to Turkey in the year of 2017-2018.  We export food products, and cotton cleaning, pressing and carding machines for investment.  Our objective is to establish yarn and weaving facilities under the partnership of Syria, Sudan and Turkey. We aim at developing trade between Turkey and Sudan government. As Turkish people, we love the people of Sudan and we always support them.  I believe we will start the Turkey-Sudan trade line thanks to such investments.

Could you tell us about your trade with Sudan and the investment you are planning to make there?

I have been exporting yarn to Sudan for years. I have never seen Sudanese companies during this process. I carried out the exports only via Syrian companies. However when I went to Sudan, I realized that it was too late for the market there. Last year we started the import cotton from Sudan to Turkey. We have been exporting food products and textile machinery from Turkey to Sudan. Isn't this an income for Turkey? I would like to clarify that I did not go to Sudan for trade; I went there just for a visit. After the investigations that I made, I found out that Sudan was a great market for us.

How did you overcome the bias against Sudanese cotton?

Previously, people in our country had a negative perception against it. Whomever I talked to was prejudiced against it and was saying that Sudanese cotton included sugar and  it could not run the machines. I overcame this bias after my visit for Sudan in 2017.

Do you have any projects to improve trade between Sudan and Turkey?

I have been working with Sudan for two years. I am planning to implement this project in the future. We can establish cooperation with the chamber industry in Sudan and our chamber.  I am the head of the committee representing the yarn producers in Gaziantep Chamber of Industry. Hopefully I am able to transfer some of my knowledge and experience that I have gained there to our industrialists in the future. I informed our chairman about some information on the market in Sudan. Adnan Bey had a very positive attitude towards it because he has always been pursuing innovations. If we achieve this goal, everyone will get a share from it. Everyone can find a place for himself in the market there. My interest is in the market of cotton, yarn and machinery. We have friends working in many fields. Right now whatever you export to Sudan can be sold.  It's a market with high potential. The people living there are poor but the government is fine. As Turkey, we also value them a lot.

Are you going to continue to invest in Sudan? 

I believe that the machinery and other products I sent there will make a great contribution to Sudan and the Turkish economy after they have started to operate. We will make more investment there next because our next move is exporting yarn and fabric.  I used to think that Sudan was too far as an African country. We were discouraged somehow. However right now I am so glad that I have been there. The people are very warm and sincere there. When you talk to the even the poorest men, they always thank God for anything they have. We've sent our machines right now. Some of them are being installed and some of them are still on their way. Hopefully, we will make our investments ready in the cotton season this year.

 

 

What will be your next destination for your new commercial market search?

Regarding yarn, I think it is Turkey.  Almost all Asian countries are hungry for yarn and fabric. However, my first priority is always Turkey. Whether I import or export, there is nothing more important than Turkey for me. I will also have a meeting with our Chairman of Gaziantep Chamber of Industry to improve our foreign market relations.

Are there any problems that you have experienced in trade with Sudan?

The biggest problem we have with Sudan trade is that Turkish banks do not accept Sudan banks. Our President recently said that they a new bank branch would be opened in Moldova. We want to have a branch of a Turkish bank in Sudan, too. If this problem can be solved, our trade with Sudan will be ten times multiplied . We ask for solutions to the problems of our industrialists and businessmen in Turkey. Our trade is good but we have problems getting our money due to the lack of bank branch.

Could you please tell us about your company?

Our company was founded in 1977 as Güvenç Trade. We closed our company that we started by selling white appliances. My father was exporting the products to Syria. We also started to export our products to Syria in 1981. The company currently called as Güvenç Trans was founded in 1986. We founded this as a shipping company. Then we established Güvençler Inc. as a family business.  Through this company, we have carried out several imports and export activities with the Middle East and Europe. In 1992, we established a company called Cüdeks. I had two jute yarn production. We worked there for 10 years and then started to import and export them. Now we continue our trade activities.

Finally, is there something you want to add?

We are free to export to Syria on condition that there will be only food products. However, we have been experiencing some difficulties in terms of import. Currently, the locations that are under the authority of Turkish soldiers in Syria, host the opponent groups.  When these people cannot sell their products to us, they lose their purchasing powers. They have cotton, lentils, and chickpeas. They can't get anything from us if they cannot sell them to us. They want flour and sugar from us, but how can they afford these? The law requires that we apply for permission. If I apply for it today, that document will be pending for a year.  I have a document still in pending. I applied for 1000 tons of fava bean 17 months ago. I am still waiting for permission documents. These are very unfortunate things. I am one of the people who know Syria and trade well. My greatest wish that such problems would be solved as soon as possible.

 

 

السيد مصطفى كوفنج رئيس مجلس إدارة شركة كوفنج للإستيراد والتصدير محدودة المسؤولية

"هدفنا تحسين التجارةبين تركيا والسودان"

قال السيد مصطفى كوفنج رئيس مجلس إدارة شركة كوفنج للإستيراد والتصدير محدودة المسؤولية ورئيس لجنة الغزل في غرفة صناعة تجارة غازي عنتاب: مؤكداً أنهم يسعون لتطوير مشروع سوق تجاري جديد بين تركيا والسودان هادفين من ذلك تحسين التجارة بين تركيا والسودان.    

 

صرح مصطفى كوفنج أنهم قاموا بالاستثمار الأول في السودان. وقال: بعد ذلك، بالطبع ستكون استثماراتنا أكثر بكثير. قائلاً: إن هدفنا هو تحسين التجارة بين تركيا والسودان ".

 

قال مصطفى كوفنج:" إن أكبر مشكلة لدينا في مع التجارة السودانية هي أن البنوك التركية لا تقبل التعامل مع البنوك في السودان". قال رئيس الجمهورية مؤخراً أنه سيتم فتح فرع مصرفي في مولدوفا. نريد أن يكون لدينا فرع لبنك تركي في السودان. إذا تم حل هذه المشكلة، فسوف تتضاعف تجارتنا مع السودان 10 مرات.

 

 

من خلال المعرفة والخبرة التي يمتلكها السيد مصطفى كوفنج ساهم في الاقتصاد التركي، وخصوصاً في الأسواق التجارية في الشرق الأوسط . والسودان - وأجاب على أسئلة مجلة أعمال الشرق الأوسط بشأن العلاقات والأنشطة التجارية بين تركيا والسودان:

هل يمكنك معرفة هدفك للذهاب إلى السودان في عام 2017؟

 في 2017 ذهبت إلى السودان لغرض الزيارة. في نهاية زيارتي، اكتشفت أن هناك سوقاً جميلة في السودان. قمت بإجراء الاتصالات، وفي عام 2017-2018 بدأنا بعملية استيراد القطن من السودان إلى تركيا. نحن نصدر آلات محالج القطن، وتنظيف القطن والضغط للأغراض الغذائية والاستثمار. هدفنا هو إنشاء مصانع للغزل والنسيج في إطار الشراكة بين سوريا والسودان وتركيا. هدفنا هو تطوير التجارة مع الحكومة السودانية وتركيا. نحن كتركيا نحب الشعب السوداني. ونحن دائمأ إلى جانبكم ونؤمن بأننا سوف نفتح خط السودان وتركيا في هذا الاستثمار. 

 

هل تقدم  لنا معلومات عن تجارتك واستثمارك التي قمت وستقوم بها في السودان؟

أنا لقد قمت بتصدير الغزل "الخيط" إلى السودان لسنوات. لم أرى الشركات التي قمت بتصدير الغزل إليها في السودان. أنا فقط فعلت ذلك من خلال الشركة السورية الوسيطة. عندما ذهبت، رأيت أن الوقت قد فات بالنسبة للسوق. وفي العام الماضي بدأنا استيراد القطن من السودان الى تركيا. ومن تركيا نحن نصدر إلى السودان المواد الغذائية وآلات النسيج. أليس هذا دخلاً لتركيا؟ يجب أوضح بأنني ذهبت إلى السودان لغرض الزيارة وليس للأغراض التجارية. لقد وجدت من خلال التحقيقات التي قمت بها أن السودان سوق لطيفة للغاية بالنسبة لنا. في الواقع، تأخر في الوصول إليه.

 

كيف حطمت تصوراتك السابقة حول القطن السوداني؟

كان هناك تصور سلبي في شعبنا. حيث توجد تصورات سابقة إلى كل من تتحدث إليه سيقول لك بأنه يوجد سكر في القطن السوداني وأنه سوف لن يدير ويشغل الآلات. كسرت هذه التصورات السابقة من خلال زيارتي ونتائجي في عام 2017.

 

هل لديك مشروع لتطوير التجارة بين تركيا والسودان؟

 قضيت مدة سنتان من العمر في السودان. في وقت لاحق، أفكر في وضع هذا المشروع موضع التنفيذ. هناك أيضاً تعاون بين غرفة الصناعة هناك وغرفة الصناعة لدينا. أنا رئيس اللجنة التي تمثل الغزّالين في غرفة صناعة غازي عنتاب. سوف أنقل إن شاء الله في المستقبل بعض معرفتي وخبرتي التي اكتسبته هناك إلى رجال الصناعة. شاركت السوق في السودان مع رئيس غرفة الصناعة. اهتم السيد عدنان لهذا الموضوع اهتماماً كبيراً. لأنه هو دائماً يبحث عن الابتكار. بالطبع، إذا تم تحقيق هدفنا، فسيكون بإمكان الجميع الحصول على حصة من الكعكة. كيف يمكننا مساعدة الصناعيين؟ كل شخص لديه سوق هناك. السوق الخاص بي هو القطن والغزل والآلات. إلى جانب ذلك ماذا يمكن أن تعمل هناك؟ لدينا أصدقاء يعملون في العديد من الفروع. كل ما تأخذه إلى السودان يباع الآن. إنه هكذا سوق. شعبه فقير والحكومة جيدة. كما تركيا، ونحن أيضاً كتركيا نولي لهم الكثير من الأهمية. وهم يحبوننا كثيراً.

 

هل ستستمر استثماراتك في السودان؟

أعتقد أن الآلات والمواد الأخرى التي أرسلها الآن ستساهم في الاقتصاد السوداني والاقتصاد التركي فور تشغيله في السودان. بعد ذلك، بالطبع ستكون استثماراتنا أكثر بكثير. لأنه بعد ذلك سوف يأتي الدور إلى الغزل والنسيج "القماش". حتى أن كنت أرى السودان دولة أفريقية بعيدة. لقد حطموا أعيننا. لكن الآن أود أن أقول أنه من الجيد أنني ذهبت إلى هناك. الناس هناك قريبون من القلب ولطيفون. تشاهدون أفقر الرجال، وتراهم يشكرون على كل شيء. لقد أرسلنا آلالاتنا الآن. جزء منه يجري تركيبه وبعضه على متن الباخرة. نأمل أن تلحق استثماراتنا إلى موسم القطن في هذا العام.

 

ماذا سيكون السوق التجارية القادمة لكم؟

أفكر في تركيا من ناحية الغزل. تقريباً جميع الدول الآسيوية مفتوحة للغزل والنسيج. ولكن بالنسبة لي، الأولوية هي تركيا. حتى أنا لو قمت بالاستيراد والتصدير فإن تركيا تعتبر بالنسبة لي أكثر أهمية. وسنلتقي أيضاً برئيس غرفة صناعة غازي عنتاب السيد عدنان ونطور علاقاتنا في الأسواق الخارجية.

 

هل لديك أي مشاكل في التجارة مع السودان؟

مشكلتنا هي أن البنوك التركية لا تقبل البنوك في السودان. قال رئيس الجمهورية مؤخراً أنه سيتم فتح فرع مصرفي في مولدوفا. نريد أن يكون لدينا فرع لبنك تركي في السودان. إذا تم حل هذه المشكلة، فسوف تتضاعف تجارتنا مع السودان 10 مرات. نريد حلاً لمشاكلنا الصناعيين ورجال الأعمال في تركيا. تجارتنا جيدة لكننا نواجه مشكلة في الحصول على أموالنا بسبب عدم وجود فرع البنك.

 

هل يمكن أن تخبرنا معلومات عن شركتك؟

تأسست شركتنا في عام 1977 باسم كوفينج للتجارة. أغلقنا الشركة التي بدأناها كسلع منزلية. كان والدي يقوم بالتصدير إلى سوريا. ونحن بدأنا التصدير إلى سوريا في عام 1981. الشركة التي أسميها الآن كوفينج ترانس Güvenç Trans تأسست في عام 1986. أسسنا هذا الشركة لأجل النقل. بعد ذلك، أنشأنا  شركة كوفينج المساهمة كشركة عائلية. من خلال هذه الشركة، قمنا بإعداد عدد كبير من الواردات والصادرات إلى الشرق الأوسط وأوروبا. في عام 1992، أنشأنا شركة تدعى Cüdeks. كان عندي منشأتان من غزل cüt. لقد عملنا هنا لمدة 10 سنوات، ثم ركزنا على الاستيراد والتصدير. الآن نواصل تجارتنا.

 

وأخيرًا، هل هناك شيء تريد إضافته؟

رأيي بخصوص سوريا. صادراتنا  إلى هناك باستثناء المواد الغذائية حرة. لكننا نواجه صعوبات في الاستيراد من هناك. المناطق الآن في دائرة سيطرة واختصاص الدولة التركية والقوات التركية في سوريا هي مناطق تتواجد فيها المعارضون، عندما يكون هؤلاء الناس غير قادرين على بيع سلعهم إلينا فإنه من الصعب أن يقوموا بالشراء من عندنا. لديهم القطن والعدس والحمص. إذا لم يبيع هذا لي لا يستطيع الحصول على أي شيء مني. يريد الدقيق والسكر مني، ولكن كيف سيدفع؟ يتطلب القانون منك التقدم بطلب للحصول على إذن. أنا أتقدم بطلب للحصول على إذن اليوم. المستند الخاص بي ينتظر 1 سنة. لدي وثيقة تنتظر الآن. قبل 17 شهراً  كنت قد تقدمت بطلب الحصول إلى 1000 طن من الفول. إلى الآن لم تصدر وثيقة اّن الخاصة لذلك. هذه أشياء محزنة للغاية. أنا واحد من الناس الذين يعرفون سوريا ويتاجرون بشكل جيد. لو يقولون أجلب الوثيقة التي تبين مقدار تصديرك. ويعطون في نفس اللحظة الأذن لاستيراد أي منتج. أو يقولوا للمستورد أن يستورد بنفس مقدار ما يصدر.

 

 

 

Haber Merkezi
28.11.2018

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler